Hemma igen..

Så nu har man kommit hem igen.. Att få ut bilen ur snödrivan gick förhållandevis bra.. vart bara lite dubbsprutande innan jag brakade ut på gatan och iväg. Det var INTE plogat någonstans.. *suck* Varför sköts inte snöröjningen i den här staden? Man kan nästan tro att den inte existerar alls! Åkte iväg mot stallet och kom på att nyårsalkoholerna inte var inhandlade så jag svängde i till Kungens Kruva och Systembolaget där. Herreud vad folk det var där! Får skylla mig själv som är ute i sista sekund som vanligt men varför är resten av Stockholms befolkning lika dåliga på att planera och göra saker i god tid? Inne på systemet stoppades 4 flaskor Drosdty-Hof ner i min korg. 2 st var deras röda sort som jag inte provat och de andra 2 var deras vita Sauvignon Blanc som är mitt favoritvin! Finns som B.in.B också om man ska dricka mycket.. Nu är vi bara 2 st som ska dela på vinet så 2 flaskor var får räcka.. Även 5 flaskor Päronscider slank ner i korgen då ingen av oss gillar champagne så det får bli Cider att skåla i vid 12-slaget istället.
På väg ut från Systemet stöter jag ihop med en gammal kompis som heter Janina! Har inte sett henne på flera år och i sällskap hade hon en 5-årig son som jag inte hade en aning om att den existerade.. Det var alltså mer än 5-6 år sedan vi sågs senast. Kul var det iaf att se henne! Det lustiga var att jag tänkte på henne imorse.. Hennes plastpappa är en känd svensk skådespelare och han var på tv imorse.. så när jag såg honom så tänkte jag.. Undras hur det är med Janina... Åsså träffar man  på henne!! KUL!

Sedan bar det av till stallet.. Det var halt och snöigt men resan gick bra. Väl framme såg jag att Apollo redan var inne.. Skumt tyckte jag men fick snart svaret.. Den vik. stallskötaren hade ramlat på väg till stallet i morse och skyllde på en alltför ömmande arm så hästarna hade stått inne idag! Sånt gillar jag INTE! Kan man inte ringa och informera om det så hade ju jag kunnat åka ut tidigare och släppt ut honom.. Hellre att jag får sitta i stallet och hänga medans han e ute än att han inte får gå ut alls! *surar* Nåväl.. Tog fram Mockaletten (en fantastisk maskin som hjälper en att mocka) och mockade ur boxen.. fixade allt som behöver göras och tog sedan ut Apollo i ridhuset och tömkörde honom i 50 minuter. Fick gå lite hårdare idag, jag krävde mer av honom då det börjar bli dags för de nu så vi får upp lite muskler. Vi MÅSTE verkligen köpa tömkörningsutrustning nu! Fick låna Peters saker idag.. annars brukar jag låna av Therese men hon skulle tömköra samtidigt så idag gick det inte.. Iaf så var Apollo jätteduktig! Idag kändes det som att jag bara behövde änka vad han skulle göra och sen gjorde han det.. Härlig känsla när man känner att kommunikationen fungerar så bra.. Efteråt hade vi en låååång gosstund, han var lite extra kelgris idag.. Gud vad jag älskar den hästen!  

Nu har jag kommit hem och vi har ätit hemmagjord soppa. Den var nog den godaste soppan jag ätit! Ligger här däst i sängen med den bärbara datorn i famnen och skriver.. Fredagar e härliga och imorgon e årets sista dag!

Snö snö snö.. mysigt eller bara eländigt?

Sitter här i sängen och tittar ut genom fönstret.. Stooora snöflingor yr runt utanför, precis som om de inte visste om de skulle upp eller ner eller hit eller dit. Visst e snö mysigt och vackert men hur kul är det egentligen? Igår var jag på jobbintervjuer hela dagen (3 st) och på vägen hem börjar det beryktade snöovädret ta fart. Min lilla bil (Peugeot 206) är en väldigt låg liten bil och eftersom snöröjningen i den här staden är obefintlig så vart det i stället min framspoiler som fick agera plog. Inte så kul med tanke på att det finns de som får betalt för att ploga våra vägar och har fordon för detta ändamål medans jag inte får ett ruttet korvöre och dessutom måste riskera få min bil förstörd. Funderar på om jag kanske ska skicka en räkning till Vägverket för snöröjning av vägen mellan Lidingö och Timmermansgatan, det borde ju bli en slant! Sen när man kommer fram till slutdestinationen som i det här fallet då var TImmermansgatan på Södermalm så uppdagar sig nästa problem. Hur ska man kunna parkera bilen? Det är snövallar och stora isklumpar precis överallt! Folk står lite hur som helst för att de antingen kört fast eller helt enkelt inte orkat trixa och fixa för att få bilen snyggt och prydligt parkerad. Jag själv fick köra halvvägs in i en snödriva, med gasen i botten och dubben sprutande slirade jag mig upp och igenom den för att slutligen få ett litet kast som faktiskt satte bilen i en riktigt prydlig position. Då slår mig nästa tanke.. Hur ska jag få ut bilen härifrån imorgon? Bestämde mig snabbt för att det skulle bli morgondagens problem och här är vi nu idag.. jag ska snart åka till stallet  och bilen står där den står.. Antagligen har de varit famme med den stora snöplogen inatt också så att den ÄVEN är inplogad med en halvmeter hög snövall mellan sig och gatan.. *suck*  Dessutom ska man vägen mot bilen behöva gå som en 85-årig tant som e rädd för att bryta lårbenshalsen.. Det är isgata!!!!
Ja, snö e vackert men det är ACK så ELÄNDIGT!!!

Lite om den som knappar i den här bloggen!

Kan ju börja med att berätta lite om mig själv.. Är 29 år i år (2005) så nästa år blir mitt 30:e.. I mitt liv finns det en sambo som heter Nichlas och en Häst som heter Apollo. Jag bor nu inne vid Mariatorget i Stockholm i en hyreslägenhet.
Jag föddes alltså år 1976 på sommaren (närmare bestämt den 1:a juli), sjukhuset jag föddes på var Södersjukhuset här i Stockholm. Mina första år bodde jag med min familj i en lägenhet i Ekensberg (Gröndal). Vid 5 års ålder flyttade vi till en villa i Mälarhöjden där jag sedan bodde hela skoltiden. Jag gick i Mälarhöjdens Skola åk. 1-9 och sedan vart det Skärholmens Gymnasium där jag gick 3-årig Ekonomisk linje. Sedan har jag jobbat på lite olika ställen.. Fritiden tillbringas ofta i stallet och på sommaren blir det mycket Segling då jag har en egen segelbåt.. Familjen består av Mamma Suzanne Pappa Kjell och Lillebror Martin.. sen har familjen en Tibetansk Terrier som heter Yatzie och en galen katt som heter Plexus.

Detta var lite kort om mig.. och nu önskar jag dig Välkommen in i min värld, en värld där precis allt kan hända! En dag med mig kan gärna bli en galen dag och dessa små godbitar kommer jag försöka få ner här..

*hjular ut*